Teksten nalezen!

Nalezen is een kleine moeite en maakt een wereld van verschil

In mijn leven heb ik al een paar boeken, tientallen persberichten, duizenden mails en verschillende websites en brochures geschreven. Ik heb ondervonden dat zelfs de beste schrijver en de meest ervaren eindredacteur wel eens een taalfout schrijven. Het overkomt werkelijk iedereen, ook ik ben niet zonder zonden.

Een taalfout of schrijffout degradeert je tekst meteen tot een minderwaardig bericht. Ik ben ervan overtuigd dat veel post daardoor in de prullenmand verdwijnt. Daarom heb ik een goede raad voor iedereen die teksten de wereld instuurt: laat al je belangrijke teksten nalezen vòòr je ze verspreidt. Een schrijffout geeft niet alleen de verkeerde indruk, het kan er ook voor zorgen dat je klanten kwijtspeelt of dat je veel geld verliest. Hieronder beschrijf ik hoe het Taylor and Son verging …

Het is een kleine moeite voor mij om je mail, persbericht, post of webtekst na te lezen. Ik kan snel de stijl, taal en aantrekkelijkheid van de tekst verbeteren. Ik garandeer dat ik binnen de 48 uur een korte tekst kan upgraden. Contacteer me vrijblijvend met je vraag.

Taylor and Son(s) overkop door 1 letter

Dit bedrijf is het droeve bewijs dat een tekst nalezen o zo belangrijk kan zijn. Eén letter betekende het einde voor een Welsh bedrijf dat al vijf generaties lang bestond. Eén letter maakte voor altijd het verschil: de letter s. Dat zit zo: ‘Taylor and Son’ was failliet gegaan en dat faillissement werd geregistreerd als ‘Taylor and sons’. Het nieuws deed als een lopend vuurtje de ronde. Binnen de kortste keren was Taylor and sons (en niet Taylor and son) 9 miljoen pond kwijt, het bedrijf ging failliet. 124 jaar familietraditie ging zomaar verloren door een schrijffout. Je leest het hele verhaal in The Telegraph.

Als ik een tekst nalees, sta ik erop dat de klant die tekst ook nog eens onder de loep neemt. Zelfs de nauwkeurigste copywriter schrijft wel eens een letter te veel of te weinig. En met vier ogen zien we meer dan met twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.